Return to site

Ίδρυση επιχείρησης στην Βουλγαρία, αξίζει;

Τα τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρήσεις της χώρας μας, πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που δεν αντέχουν το βάρος της ισχυρής φορολογίας και της αβέβαιης οικονομικής κατάστασης της χώρας και σκέφτονται σοβαρά το γεγονός είτε να κλείσουν την επιχείρηση τους είτε να την μεταφέρουν σε μια άλλη χώρα.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλούς να προτείνουν την Βουλγαρία ως ιδανικό προορισμό για την ίδρυση μιας επιχείρησης αφού θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς παραδείσους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας μην ξεχνάμε ότι η Βουλγαρία συνορεύει με την Ελλάδα και η πρόσβαση σε αυτή είναι τόσο εύκολη!

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τέσσερα πλεονεκτήματα της ίδρυσης της επιχείρησης σας στην Βουλγαρία, εταιρεία που προσφέρει την υπηρεσία https://lorensita.net/ιδρυση-εταιρειας-βουλγαρια/

  1. Επενδυτικές Ευκαιρίες

Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια αποφασίζουν να ιδρύσουν την επιχείρηση τους στην Βουλγαρία και δεν είναι άλλος από τις πολλές επενδυτικές ευκαιρίες που τους προσφέρονται από το Βουλγαρικό κράτος. Η Βουλγαρία έχει οργανώσει και δομήσει το καθεστώς της με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δίνει πολλά κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού για να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση. Αξίζει λοιπόν να ψάξετε για αυτές τις ευκαιρίες και να δείτε αν ταιριάζουν στο επιχειρηματικό μοντέλο που θέλετε να εφαρμόσετε για την δική σας επιχείρηση.

  1. Γρήγορες και Εύκολες Διαδικασίες

Πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να ιδρύσετε την επιχείρηση σας χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσετε πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες; Ασφαλώς κάτι τέτοιο στην χώρα μας φαντάζει άπιαστο όνειρο αφού είναι γνωστό ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι ενέργειες που πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας προκειμένου να ιδρύσει την επιχείρηση του είναι συχνά τόσο απαιτητικές που πολλοί είναι αυτοί που αποθαρρύνονται και αποφασίζουν είτε να ζητήσουν βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να ακολουθήσουν όλες τις διαδικασίες σωστά είτε αποφασίζουν να μην ιδρύσουν την επιχείρηση τους. Στην Βουλγαρία όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα απλουστευμένες και δεν απαιτούν πολύ χρόνο! Έτσι λοιπόν έχετε ένα εμπόδιο λιγότερο που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

  1. Μεγάλη Εξοικονόμηση Φόρων για τους Επιχειρηματίες

Εάν αποφασίσετε να ιδρύσετε την επιχείρηση σας στην Βουλγαρία, τότε θα είστε φορολογούμενος στην Βουλγαρία και θα καλείστε να πληρώνετε φόρους. Δημιουργώντας μια ξεχωριστή επιχειρηματική οντότητα στην Βουλγαρία ή ως μέρος μιας ήδη υπάρχουσας δομής μπορεί να μειώσει δραματικά το ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε για τους φόρους. Παράλληλα, θα είστε σε πλήρη συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς.

Για παράδειγμα μια Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης στην Βουλγαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για δραστηριότητες εμπορίας όσο και εκμετάλλευσης. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι χρειάζονται μόνο δύο εργάσιμες μέρες για την ίδρυση μιας επιχείρησης στην Βουλγαρία και το ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται είναι μόλις ένα ευρώ. Ακόμη, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με την εθνικότητα όσων επιθυμούν να ιδρύσουν μια επιχείρηση ή να συμμετέχουν στην διοίκηση της.

  1. Σταθερό και Ασφαλές Τραπεζικό Σύστημα

Αξίζει να γνωρίζετε ότι οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές τράπεζες εκπροσωπούνται και στην Βουλγαρία. Αυτό φυσικά από μόνο του προσδίσει στην χώρα μια ιδιαίτερα μεγάλη αξιοπιστία και ασφάλεια. Όμως υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα όπως το γεγονός ότι η Βουλγαρία έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα διαδικτυακών συναλλαγών ( το λεγόμενο e-banking) στο οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε λογαριασμούς από διαφορετικά νομίσματα.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Βουλγαρία μπορείτε να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό σε μερικές μόνο ώρες και χωρίς να χρειάζονται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να ιδρύσετε την δική σας επιχείρηση, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο της ίδρυσης της επιχείρησης σας στην Βουλγαρία. Τα οικονομικά πλεονεκτήματα όπως μπορείτε να αντιληφθείτε είναι πολλά, η πολιτική κατάσταση στην χώρα είναι σταθερή ενώ υπάρχουν πολλά κίνητρα που δίνονται από την κυβέρνηση σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly